Мащабна полицейска акция се проведе по пътищата в Пловдив и областта. Само за 6 часа полицията провери 917 превозни средства, от които 217 извършващи обществен превоз. Констатираните нарушения по Закона за движение по пътищата са 1074. Проверени са водачи на автобуси, извършващи обществен превоз на пътници. Констатираните нарушения по ЗДвП са 1074.

За установените административни нарушения са съставени са 84 акта и 329 глоби по фиш. Проверените водачи на автобуси за обществен превоз на пътници от вътрешноградските и извънградските линии са 217 броя, като в 27 от случаите са констатирани нарушения по ЗДвП, а само едно от превозните е санкционирано за неспазване на застрахователния кодекс. Съставени са 11 акта за извършени административни нарушения и 15 глоби по фиш. Четирима от водачите на автобуси са застрашили живота на пътуващите в транспортните средства и останалите участници в движението, преминавайки на червен сигнал на светофарната уредба. 4 са актовете за неизползване на обезопасителен колан, същият е броя и на установените с техническа неизправност автобуси. В 3 случаите проверяващи се натъкнали на нередовни пътни документи, за което са съставени актове, а останалите санкции наложени на водачи са за други нарушения по ЗДвП. При извършените 754 броя проверки на водачи на МПС извън посочената категория са констатирани 396 нарушения. Две са образуваните бързи производства за извършени престъпления по пътищата- управление на нерегистрирано превозно средство и предложен подкуп на длъжностно лице.

На нарушителите са съставени 73 акта и 314 глоби по фиш, от тях- 4 са актовете, съставени на неправоспособни водачи, а в два от случаите при проверките е установено управление на нерегистрирано МПС. Един от спрените водачи е отказал извършването на проверка за употреба на наркотични вещества, за което е взето административно отношение. 36 от шофьорите не са били с поставен обезопасителен колан, в други 30 случая са водачите не са спазили пътни знаци, светлинна сигнализация и пътна маркировка. За неспазване на пътни знаци и неправилно извършване на маневри са наложени 118 глоби. 26 са фишовете за управление на технически неизправни автомобили. 46 водачи са били с нердовни пътни доументи, а за други нарушения по ЗДвП са санкционирани още 124 шофьори.