30-километрова тапа има в момента на автомагистрала "Тракия" между Чирпан и Стара Загора посока Бургас, съобщават очевидци. "Истински кошмар. Трите ленти на магистралата са пълни със стотици коли, които едва пъплят. Причината е участъкът между 180 и 208 км , който е в ремонт. Обходният маршрут също е задръстен", разказа пловдивчанка, която е снимала километричните опашки. 

"Има две големи тапи - едната е преди отбивката за Свиленград, другатана Стара Загора. Тръгнах в 17.30 от Ямбол и още не сме минали Стара Загора", възмущаватсе други пловдивчани. 

 Задръстванията на магистралата продължават целия ден. Днес е първият от почивните дни за Великденските празници и много хора напускат големите градове, отправяйки се към роднте си места или курортите. 

По-рано от „Пътна полиция” заявиха,че са отправили молба към АПИ бъдат прекратени ремонтите за празниците, но решението било да продължат някои от ремонтните дейности. От МВР препоръчаха на шофьорите да използват обходния маршрут през Подбалканския път в участъка край Стара Загора от АМ „Тракия”.

 

Мнозина обаче не са се вслушали в съвета.