Възрастна жена на косъм да предизвика верижна катастрофа в Пловдив. За този случай сигнализираха читатели на TrafficNews, които са попаднали на нарушителката.

Те твърдят, че жената е пресякла като камикадзе една от най-натоварените улици под тепетата. Действието се е развило на ул. „Васил Левски” в посока бул. „Дунав”. Без да се смущава от автомобилите и напълно пренебрегвайки участниците в движението, тя преминава през шосето и отива до крайната си точка.

На няколко метра и от двете й страни има разположени пешеходни пътеки, а една от тях е била изградена заедно със светофарна уредба, именно, за да има още едно място, през което да пресичат пешеходците по улицата, съобщават читателите ни.

Въпреки това, дамата не е счела за нужно да използва нито една от двете пешеходни пътеки и е пресякла на непредназначено за това място дори без да се огледа.

„В момента, в който жената изскочи на пътя, както ние, така и колата в насрещното набихме рязко спирачки, за да не я блъснем. Беше истински късмет, че нямаше автомобили нито зад нас, нито зад отсрещния автомобил, защото пешеходката щеше да предизвика верижна катастрофа със сигурност”, коментират читателите ни.

Неведнъж медията ни е публикувала подобни проявления на граждани, забелязани в града ни, които изглежда никак не са рядкост. Подобни кадри получаваме всеки месец. Апелираме гражданите да проявяват повече разум и съображение, а органите на реда да следят по-обстойно за нарушители, които да понесат съответната глоба.