Британецът Малкълм Шейн и неговата съпруга Мария, които са разследвани за убийството в Куцина на Йордан Йорданов, са напуснали България, научи TrafficNews.bg.

Екипът ни разкри, че вината за извършеното преди 8 години престъпление вероятно несправедливо е приписано на едноръкия музикант Владимир Илиев.

Ново разследване на криминалисти от Велико Търново доведе до самопризнания на Малкълм, че именно той е нанесъл фаталните удари с прът по главата на Йорданов, известен като Даньо Лудия.

Това стана след проверка с детектор на лъжата, при която и двамата съпрузи разкриха подробности как е извършено убийството.

На 18 февруари Малкълм и Мария Шейн са излетели от летище София за Лондон в 10:22 часа с полет на нискотарифна компания, научи TrafficNews.bg. Това се случва само четири дни след като наш екип посети село Куцина, за да разговаря с близките на убития Йордан Йорданов.

Тогава братовчедката и майката на Мария заявиха, че Малкълм и Мария са заминали на почивка за два дни. Колата им обаче беше пред техния дом, което означава, че най-вероятно те не са искали да коментират случая.

Още тогава майката на Владимир Илиев - Димитринка, заяви, че очаква съпрузите Шейн да се опитат да избягат.

"Ако това се случи, значи двамата косвено признават вината си", коментира криминалният психолог Тодор Тодоров, който е убеден, че самопризнанията на Малкълм и Мария трябва да доведат до разплитането на случая.

В същото време стана ясно, че Главна прокуратура е върнала делото за убийството в Куцина на Апелативна прокуратура във Велико Търново с предписание да се смени наблюдаващият прокурор по делото.

Абсурд! Еднорък музикант лежи 8 г. в затвора, полиграфът сочи друг за убиец ВИДЕОБританец прави закъснели самопризнания за драмата в Куцина, после се отрича