Бригади на строителната фирма „Драгиев и Ко” днес започнаха да си събират чакъла, който бе разпилян на близо 6 метра навътре в зелената зона бул. „Свобода”. Наш читател, който живее в района, е видял как половината от насипаната баластра се готви да бъде прибрана.

Вчера по време на срещата между Йордан Калев, фирмата изпълнител и граждани, стана ясно, че  „изядената“ част от зелената площ, не е подготовка за строителството на велоалея, а само временен път за камионите на фирмата изпълнител.  

Ново 20: В парка на булевард „Свобода“ не се строи велоалея, а временен път СНИМКИ и ВИДЕОТрасето за велосипедисти не може да мине от другата страна на булеварда

Нуждата от т.нар. временен път е, че камионите ще разнасят кал по новоасфалтирания булевард, което ще попречи на полагането на маркировката, а и освен това ще се разкалят всичките улици. От „Драгиев и Ко“ увериха, че след приключването на ремонтните дейности зелените площи ще бъдат възстановени.

Явно обаче още преди да се направи маркировката по пътя, от компанията се преценили, че вече този път не им трябва.

По всичко изглежда обаче, че от компанията са стартирали втория проект, който бе показал гл. инженер на общината Йордан Калев. Той включваше велоалея, непосредствено до тротоара на булеварда.  След общественото недоволство обаче от „Драгиев и Ко” явно са се върнали на Вариант А, който е единственият одобрен проект, а именно тротоар на 2.40 метра от бордюра или 1.6 метра от саксиите на първата линия дървета.

Още по темата вижте в линковете:

Пловдивчани излизат на протест заради ремонт на булевард, изял част от парк СНИМКИСтроители посипаха с чакъл близо 5 метра от зелените площи на бул. „Свобода”