Присъдата не ме притеснява изобщо. Аз я очаквах. Съпругът ми е невинен. Има още две инстанции и там неговата невинност ще бъде доказана. За мен не е редно Окръжен съд - Пловдив да не се съобрази с указанията на Апелативен съд, заяви съпругата на Атанас Червенков, минути след като съдът се произнесе и даде 13 години затвор на Райфъла. 

Мярката за лишаване от свобода ще се изтърпи при начален строг режим. Червенков и Веселин Загорски - Тъпото бяха признати за виновни по всички обвинения - извършване на опит за предумишлено убийство на собственика на медицински център Аргир Гяуров, както и за множество умишлени палежи на автомобили, сред които собственост на бившия депутат Антоний Йорданов и на жена му - Татяна. 

Съставът на Пловдивския окръжен съд реши още Червенков, Загорски и останалите обвиняеми за опита за убийство да изплатят солидарно 50 000 лева на Аргир Гяуров, като така бе уважен частично искът за 100 000 лева обезщетение. На бившия депутат Антоний Йорданов и на жена му са определени, както следва 6800 лева и 4400 лева.

Весо - Тъпото се сдоби с 12 години, които ще излежи в пловдивския затвор отново при първоначален строг режим. 

Симеон Генов и Бисер Романов, които са сочени за двамата преки извършителите на покушението срещу Гяуров, получиха по 5 години всеки, а изтърпяването им ще бъде при общ режим.

Помагачът в престъпните деяния Васил Василев ще остане едва 4,6 месеца зад решетките, а шофьорът на Райфъла Стефан Гичев се размина с 1 година условно, отложена с 3 години изпитателен срок. 

Присъдите подлежат на обжалване в 14-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.