Ромът от Столипиново, който преди 4 дни заби юмрук на полицай, и неговият баща, които се укриваха от органите на реда, се предадоха тази сутрин. Те са се появили в следствието в Пловдив с адвокат, разбра Trafficnews.bg. Това са 47-годишният Румен Манолов, който е криминално проявен и осъждан, и младият татко - Николай Манолов, на 26 години, също криминално проявен и осъждан.  

Припомняме, около 11 часа на 23 март автопатрул на Шесто РУ реагирал на сигнал, подаден на телефон 112 за нарушение на обществения ред в квартала. На място униформените установили, че се провежда семейно тържество - раждането на бебето на Николай, и предупредили участниците да намалят силната музика. Празнуващите обаче не изпълнили полицейското разпореждане и при повторното явяване на служителите на реда ги посрещнали с агресия, обиди и закани за саморазправа. Те извършвали непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи се в явно неуважение към служители на МВР и обществото.

В един момент 26-годишният татко нанесъл удар в лицето на единия от полицаите. Към адреса незабавно били насочени допълнителни полицейски екипи за осигуряване на обществения ред. На пострадалия полицейски служител беше оказана медицинска помощ. По случая е образувано бързо полицейско производство и е уведомена Районната прокуратура в Пловдив.