Започват проверки и на 60-те души, чиито здравни осигуровки са били незаконно „оправдани” от данъчна служителка в НАП-Пловдив. След проверката те ще трябва и да възстановят неплатените суми. Някои от тях са се познавали със 42-годишната служителка, а други просто са се свързали с нея, за да им извърши услугата, коментира говорителят на агенцията Божана Илиева пред TNS.bg.  

На повечето от тях е поискана и сума пари. Служителката ще бъде уволнена и предадена на Прокуратурата заради данни за корупция.

До момента са събрани доказателства за 60 случая, в които служителката е възстановила незаконно загубени здравно–осигурителни права. В хода на вътрешното разследване е открито, че тя е получавала пари, достигащи до 50% от дължимите към бюджета вноски, помагала е и на близки и познати да възстановят здравно–осигурителния си статус.

Предстои в близките дни тя да бъде освободена от НАП, а правоохранителните органи да започнат досъдебно производство срещу нея, след като са били сезирани от ръководството на Агенцията в Пловдив.

Още новини четете ТУК

TNS.bg