Няколко червени астри на офицери окупираха тротоара пред Областна дирекция на МВР- Пловдив, забеляза репортер на TrafficNews.bg. Нарушението, полицейските служители направиха по време на официалното представяне на новия директор на пловдивската полиция Христо Разсолков.

Възможно е от вълнение да са забравили закона. Може и по принцип да не го знаят, а може и да смятат, че са над закона. Е, не са! Законът важи за всички, дори и за полицаите. Паркирането на тротоар от служители на МВР е дразнеща демонстрация на власт. Органите на реда трябва да са за пример, а не изключение. Всъщност тротоарът около цялата сграда на ул. "Княз Богориди"  е непроходим за пешеходци. 

Това се превърна в сериозен проблем при изсипалия се порой. Улиците около дирекцията на полицията се превърнаха в реки, а по тротоарите не можеше да се мине, тъй като полицейските автомобили бяха върху тях. Стърчащите климатици, на нивото на главите на минувачите пък могат да причинят сериозна травма на някой пешеходец. 

Още по-голямо недоумение буди и реакцията на полицейските служители, които запитани защо позволяват автомобилите да паркират на тротоара, те започнаха да снимат репортера ни, който в този момент се опитва да прегази реката, която тече край дирекцията. 

Така прескачат хората, които се налага да заобикалят колите пред МВР. 

Ето ги и въпросните автомобили. Освен те, предпоставка за инцидент създават и накачените по сградата климатици, които са на метър от земята и така дори да се опиташ да преминеш между автомобилите, то със сигурност ще се удариш във външното тяло на климатика. 

А на улицата пред полицията, половин час преди скандала, шофьори бяха глобени за неправилно паркиране, въпреки че не пречеха на пешеходците. 

 

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg