Електронните табла на автобусните спирки в Пловдив ще заработят скоро. Това съобщи пред ТРАФИК ТВ заместник-кметът по транспорт на Пловдив Златин Велев. В момента им се правят тестове, а самите табла ще ориентират пловдивчани след колко минути автобусът, който чакат, ще пристигне на спирката им.


Информационните табла са от системата „Информация за пътуване и управление на автопарка”, която е част от „Система за управление на градския транспорт” по проект „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Пловдив“.

„Целта през следващите четири години е увеличаване на пътниците в автобусите и намаляване на автомобилния трафик. С информацията, която ще получават гражданите, и възможността да използват един билет в няколко превозни средства, ще направим услугата много по-достъпна, по-удобна, по-бърза и по-евтина за преминаване от една градска точка към друга“, посочи Велев. Информационните табла отговарят на всички европейски изисквания за лоши атмосферни влияния и температурни амплитуди от минус 40 до плюс 70 градуса. Целият проект за „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Пловдив“ е на обща стойност над 44 милиона лева.

Още новини ТУК

TNS.bg