В момента не се взима решение за участие на Община Пловдив в концесията на Летище Пловдив, а само пожелателно решение, което изразява подкрепа към консорциума ПИМК, КЦМ и „Тракия икономическа зона” АД за участие в процедурата за концесия на аеропорта.

Това разясни кметът Иван Тотев днес. Както вече ви съобщихме, по негово предложение Общинският съвет се събира на извънредна сесия в понеделник. Единствената точка, която ще бъде гледана там, е именно тази, с която ще бъде изразена подкрепа за участието на Консорциум „Летище Пловдив”, създаден от горепосочените организации, в процедурата за вземане на летището на концесия.

„Ние вече сме коментирали участие на Община Пловдив. В неформални разговори сме се ангажирали дотолкова, доколкото сме казали, че това е добра идея”, обясни градоначалникът за възможното участие на общината в концесията. Това обаче може да стане ясно едва след като е ясно кой ще поеме управлението на летището.

Други предложения за подкрепа не са идвали от други кандидати, разкри Тотев. През тази година не е имало среща с такива и единствено Консорциум „Летище Пловдив” е потърсил Общината, което е довело и до извънредната сесия.

Припомняме, че тя се прави в понеделник, тъй като срокът за подаване на документи за участие в концесията е 17 май, сряда, а следващата редовна сесия – на 18-ти - подробностите четете ТУК. 

Вижте какво още каза кметът Тотев по темата за летището в следващото ВИДЕО: