Първа копка на нов учебен корпус в Медицински университет-Пловдив бе направена от ректора на висшето училище проф. д-р Стефан Костянев и изпълнителя на строителните работи Никола Тиков.
 
Новата сграда ще даде възможност да се разшири учебната дейност на висшето училище, а и да увеличи броя на студентите.
 
"Това е учебен корпус №1, който ще приюти нашите теоретични катедри, които в момента се намират на улица "Перущица"1. По този начин кампусите от 5 ще станат 4. С новия корпус катедрите по биология, физика, биохимия, биофизика и химия ще бъдат ситуирани на територията на централната сграда на висшето учебно заведение", заяви ректорът на МУ-Пловдив чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев.
 
 
Новият учебен корпус на университета ще бъде на шест етажа и ще има разгърната площ от близо 4000 кв.м. Сградата трябва да бъде готова и пусната в експлоатация през септември 2020 година, когато МУ-Пловдив ще отбележи своя 75-годишен юбилей.
 
Планира се в основата на корпуса да бъде създаден и дейта център, който ще се стреми да е най-доброто подобно звено в Южна България. Инвестицията за Медицинския университет е в размер на 6 млн. лева.
 
"Аз много се надявам през месец септември 2020 година ние да направим откриване на този прекрасен обект", допълни проф. д-р Костянев.
 
От своя страна изпълнителят на строежа "Заводски строежи-ПС-Пазарджик" АД благодари на инвеститора и най-вече на екипа, участвал в избора фирмата за строежа на новата сграда, която през септември 2020 година трябва да бъде факт. Компанията има богат опит в строителството както на здравни, така и на учебни заведения.