Близо 70 души се събраха днес в пред Дома на културата в Пловдив, за да се включат в шествието на Безсмъртния полк по случай Деня на победата - 9 май. Всички събрали се носеха снимки и портрети на свои близки, дали живота си във войната срещу фашизма. Сред хората в шествието беше и Светлана Керкелова – рускиня, която от над 30 години живее в Пловдив.

„Аз съм от Санкт Петербург, блокадният Ленинград, където моята майка със своето семейство бяха евакуирани", разказа тя пред репортер на TrafficNews.bg. "За съжаление, аз нося портрет на своя дядо, който е загинал неизвестно къде край Калинин”, допълва Светлана. За нея Денят на победата е изключително важен ден, като тя се старае да предава спомена за случилото се по време на Втората световна война и на своите деца и внуци.

Безсмъртният полк беше посрещнат с полева кухня на върха на тепето – купичка гречка, сандвич и чаша с водка. Същото, с което са се изхранвали и съветските войници. Посетилите Альоша имаха възможност да разгледат и военна палатка с автентични оръжия от Втората световна война.

Вижте как протече празника в Пловдив във ВИДЕОТО: