38-годишен затворник  е избягал тази вечер, научи TrafficNews.bg  

Мъжът е духнал по време на прибирането му към затвора. Той е работел на външен обект в Кючука. По време на ескорта му до зандана, той е помолил охранителите да отиде до тоалетна в близка бензиностанция. Там обаче затворникът е избягал в неизвестна посока.

Красимир Русев  излежава лека присъда. Той е на 38 години от село Труд. Мъжът е от ромски произход.

ОБНОВЕНО*: По време на издирването в Пловдив, Красимир е бил открит на изхода на града, повече от час след бягството му. Той е арестуван и транспортиран обратно в затвора.

Припомняме, че в началото на годината още един затворник избяга след работа. 

Тома Ендрев, на когото оставали още 3 години до края на присъдата, е бил на общ режим в общежитието, където работел като кучкар. Томито, както го наричат останалите затворници / а очевидно и надзирателите/, спял в пристройката до помещението, в което се отглеждат служебните кучета. Той нямал провинения, бил изпълнителен и си вършел работата. Един ден обаче напуснал работното си място и командир на отделение го засякъл в кафене на Главната заедно с приятелката му.

Обадил се на началника на общежитието Грозев, който веднага след като Ендрев се прибрал, разпоредил да бъде изпратен в приемната, където да изчака решението на началника на затвора Божил Иванов за размера на наказанието.

Дежурният старшина пристигнал да вземе провинилия се затворник и полицаят, който отговаря за кучетата, го предупредил да му сложи белезници, тъй като го кара за наказание.

Служителят обаче пренебрегнал съвета и повел Ендрев към затвора пеша и без белезници.

По средата на пътя той се отскубнал , побягнал към двора на охранителната фирма в съседство, прескочил оградата и изчезнал. 

Не след дълго Тома Ендрев бе заловен в апартамент в Кършияка.