Трима мъже от Кричим получиха присъди от Пловдивския окръжен съд затова че са отвлекли, били и натикали в багажника на Лада Нива  Ресул Адакюли от село Устина. За престъплението Мустафа Ходжев получи четири години лишаване от свобода, Юсуф Арабаджиев две години и шест месеца, а Исмет Миланов две години условно с три годишен изпитателен срок.

Екшънът се разиграл на  15.04.2015 г., когато тримата подсъдими били на гости в дома на свой познат в Кричим, където употребили значителни количества алкохолни напитки.

От там потеглили за  Устина и спрели в паркчето пред здравната служба, където били пострадалите Ресул Адакюли и Али Милиязимов и свидетелите Михаил Чолаков и Ниязи Хасанов. Започнали да си говорят, а подсъдимите настояли да почерпят. За да не стават конфликти, Ресул изпил 100 мл.  бира.

След около половин час Михаил и Ниязи си тръгнали, а когато и Ресул и Али понечили също да потеглят, били спрени от тримата подсъдими. Юсуф поискал двете момчета да му купят цигари от Кричим, за което трябвало да отидат пеша. С Ресул започнал да се заяжда и Мустафа, като го заплашил, че ще го набие. После без никаква причина му нанесъл юмручни удари в главата и тялото. Юсуф пък издърпал от ръцете на Ресул ключовете за колата му.

Непровокирани от пострадалия, Исмет и Юсуф също започнали да го удрят с юмруци и ритници по цялото тяло. После продължили да го налагат с дървена бухалка. След като се уморили, тримата хванали Ресул за ръцете и краката и го напъхали в багажника на „Нива"-та. В това време Милиязимов побягнал по една улица и от телефона на Ресул, който намерил на земята се обадил на тел. 112.

По пътя за Кричим спрели на бензиностанцията „Петрол". Тримата подсъдими свалили пострадалия и продължили да му нанасят удари с ръце, крака и с дървената бухалка. На пострадалия няколко пъти му пречернявало и губел представа за времето. Чувал, че Мустафа вика, че ще го трепе, псувал го на майка, чувал и заканите на Юсуф и Исмет, че ще го трепят, съвпадащи с ударите им. Ритали го като футболна топка, както заявява самия пострадал, който вече мислил, че няма да оживее.

После отново го натикали в багажника на нивата. В това време на бензиностанцията пристигнал Сабри Гюреев заедно със Метин Мехмедов. Видели нивата, до която били Ходжеав и Юсуф. Гюреев видял кръв по ръцете на Мустафа и попитал какво правят там. Мустафа му отговорил, че „едно момче писало на моето гадже по фейсбука някакви глупости" и сега било в колата. Свидетелят отворил багажника и видял Ресул целият в кръв. Поканил го да се качи в „пежо"-то, но Юсуф го спрял с думите „ти няма да се бъркаш!". Мустафа и Юсуф понечили отново да нанесат удари на пострадалия, но Гюреев ги възпрял, за да не си имат работа с него. Гюреев успял да издърпа Ресул, качил го на предната седалка, помогнал му да си качи и краката, а Ресул се заключил вътре. Мустафа и другите двама подсъдими блъскали по вратата с викове „отваряй". Гюреев успял  да се измъкне и откарал Ресул до дома му в с.Устина.

Подсъдимите бяха осъдени да заплатят на Ресул Адакюли сумата от общо 15 000 лв. за причинените му с деянието неимуществени вреди.