Шест блока в район Източен са подали документи  по програмата за безплатно саниране. Хората в квартала са се запознали с програмата, достигнали са до единодушие и са подали документи. На фона на останалите райони в града, където гражданите все още умуват за санирането, статистиката звучи впечатляваща.

Кметът на Източен Николай Чунчуков обяви още, че в района започва и разчистване на незаконните постройки. Разчистване ще има и за сметищата.  Като под сметища се разбира- междублоковите пространства, тротоарите, улиците и дори самите входове.  Кварталът е потънал в боклуци, а жителите недоволстват, че никой не чисти!

„Всички квартали се чистят, а само в нашия никой не идва! Да дойдат да видят как живеем, няма кой да ни обърне внимание”, жалва се един от ромите пред репортер на TNS.bg.


Мъжът дори прикани пловдивчаните от останалите квартали да дойдат да почистят. Не било честно те да живеят на чисто, а Столипиново да тъне в мръсотия.  Не стана ясно само от къде идва боклука, според неговата логика той не е направен от ромите. Ясно е, че в махалата правата си ги знаят. Наясно са с безплатното саниране, изрядни са и с документите за получаване на помощи, но са пропуснали да разберат за задълженията си. 

Още новини ТУК

TNS.bg