916 души са проверени при масираната полицейска акция, за която TNS.bg  ви съобщи късно снощи.  Акцията е била по разпореждане на главния секретар на МВР и започна едновременно във всички точки за провека в 1 часа. Поводът за проверките са зачестилите случаи на опасно и рисково поведение на водачи на моторни превозни средства, застрашаващи останалите участници в движението, както и присъствието на лица, ползващи демонстративно охрана и ескортиращи автомобили.

По време на акцията от служителите на дирекцията на МВР–Пловдив са инспектирани общо 15 питейни заведения, 125 автомобила и 916 лица.

„Установени са два случая на посетители в нощните клубове, ползващи лична охрана според регламента на Закона за частната охранителна дейност.”, съобщиха от МВР-Пловдив.

В обектите са засечени петима непълнолетни без придружители. Констатирани са 16 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 15 акта, а с фишове са глобени 24 души.

Двама са били задържани срок до 24 часа за притежание на наркотици, а по случаите са образувани досъдебни производства.

В същото време в Раковски се проведе мащабна акция за присъствие на малолетни и непълнолетни в баровете и за сервирането на алкохол на лица под 18 години. Бяха констатирани десетки нарушения. В района има и най-много смъртни случаи на загинали при катастрофи след запой.

„Има много зачестили случаи на непълнолетни, които управляват МПС-та, тази година в Белозем едно младо момче почина и затова смятам, че трябва да бъде осъществен контрол.”, заяви пред TNS.bg зам.-кметът на Раковски Йовко Романов.

Първата подобна акция в Раковски се проведе съвместно с Трафик Секюрити, които изпълняват функциите на общинска охрана. Беше оказано съдействие и от полицията.

Самоличността на децата беше установявана, след което бяха викани техните родители. 

В проверките на територията на ОДМВР - Пловдив са участвали още служители на отделите „Криминална полиция”, „Икономическа полиция”, „Охранителна полиция”, сектори „Пътна полиция” и „Специализирани полицейски сили” и инспектори от „Детска педагогическа стая” и „Контрол на общоопасните средства”. 

Още снимки вижте ТУК!

ВИДЕО от проверките в Пловдив и Раковски вижте тук:

TNS.bg