Пловдивско семейство преживя истински ужас в Спешния център на Втора градска болница „Свети Панталеймон” в края на седмицата.

Петъчната вечер започнала напълно нормално - двамата съпрузи отишли на опера, но по средата на постановката на мъжа му прилошало и излязъл навън, за да си поеме въздух. Нещата не се оправили, той започнал да проявява признаци на колабиране, съпругата му се притеснила и веднага го откарала до Втора градска болница в Кючука.

Докато чакали да ги приемат пред Спешния център, на мъжа отново му прилошало - пребледнял  и започнал да забелва очи. Притеснената жена почукала на вратата на кабинета, но оттам ядосан доктор и изкрещял „Ще чакате”. За да свести мъжа си, тя няколко пъти тичала до тоалетната, пълнила вода и го мокрила. Съдействие й оказали чакащите пациенти, но не и доктор.

След като дошъл техният ред, двамата тръгнали да влизат, но лекарите допуснали само мъжа. Жената настояла да остане със съпруга си, най-малкото да обясни какво е станало, но докторите й затръшнали вратата с думите: „Излизайте, ние ще разберем какво му е”.

„Признавам си, че бях по-настоятелна, но не съм обидила никой! Бях притеснена и исках да остана със съпруга си. Докторите обаче се разкрещяха и извикаха полиция”, разказва жената пред репортер на TNS.bg.

Когато дошли униформените, успокоили жената и й казали, че разбират напълно каква е ситуацията, и след десет минути си тръгнали.

Жената не получила повече никаква информация за състоянието на съпруга си, който е останал за лечение в болницата. Никой не й обърнал внимание, нито пък обяснил какъв е проблемът.

„Съпругът ми е на 58 години, можеше да получи инфаркт и да умре. Искам да алармирам на обществото как се държат в болниците. Мъжът ми е добре, но някой друг можеше да няма същата съдба”, възмущава се жената.

Докато чакали пред Спешния център, дошла друга пациентка с отрязани пръсти, която събирала кръвта си в кутия. Няколко пъти опитала да влезе в кабинета, но оттам не й отваряли, чакала повече от час.

Нашата злощастна героиня се надява в болницата да има камери, които да покажат правотата й. Има и свидетели - чакащите хора й обещали, че ще й помогнат и окажат съдействие.

Наш репортер се свърза с ръководството на болничното заведение.

„Проверка по случая е започнала. Още тази сутрин бях уведомен за нелепата случка. Днес екипът от петъчната вечер не е на работа, но когато дойдат, ще имаме разговори, за да се разбере какво се е случило. Едно обаче трябва да бъде ясно - ако се установи, че е имало грубо отношение към пациент, ще има уволнени”, съобщи пред репортер на TNS.bg д-р Недев, директор на болница „Свети Панталеймон”.

Той добави още, че една от служителките им ще бъде уволнена за лошо отношение. Според него става въпрос за същата, която е нагрубила нашата читателка.

Очаквайте скоро официално становище по въпроса от ръководството на болницата. 

ОЩЕ НОВИНИ ОТ ПЛОВДИВ И РЕГИОНА:

Още новини четете ТУК

TNS.bg