Разширението на Коматевско шосе ще трябва да изчака няколко години. Причината е, че има други проекти, които се нуждаят от отчуждаване на частна собственост и са по-приоритетни за Община Пловдив.

„Общината има много ясен план за отчуждителни процедури”, коментира кметът Иван Тотев. „В четвъртък в програмата за разпореждане се включват парцели на Голямоконарско, продължението на Васил Априлов. Това е приоритетно, както и самият Васил Априлов от „6 септември” до гарата, за да се освободи място за второто платно”, обясни той. Приоритет е и имот край моста на Марица между булевардите „Копривщица” и „България”, който в момента се процедира. За финал – сред приоритетите място намира и "Модър-Царевец".

Преди да бъдат изцяло завършени отчуждителните процедури по тези три големи, няма да се отчуждава нищо друго. Причината е, че Общината на година има между 2 и 3 милиона за отчуждителни процедури, а много често те са недостатъчни. Отделно е необходимо и доста време за успешното отчуждаване на имот.

Що се отнася до Коматевско шосе, в момента целта е ремонтът там да бъде завършен. А за разширение и свързаните с него отчуждителни процедури може да се мисли около 2020 г.

Припомняме, че жители на квартала се вдигнаха на протести заради бавния ремонт, а от общината ще им дават ежеседмични доклади за напредъка - подробностите четете ТУК