Пребитата и ограбена жена в пловдивския район "Тракия" е 40-годишната Румяна. Тя е бивша съпруга на влиятелен пловдивски бизнесмен и бивш борец. Той притежава няколко хотела в Нареченски бани, научи ТNS.bg

Двамата имат и момиче от брака си, което учи в пловдивска гимназия. След развода Румяна се преместила да живее в Тракия заедно с баща си, който й помагал в грижите за детето.

Пребитата жена работила в нощен клуб в Пловдив и работното й време започвало след 10 вечерта.

Жестокият побой е станал 10 минути преди 22 часа снощи, когато Румяна тръгвала за работа. Тя излязла от дома си и била нападната в гръб пред входа на панелния блок. Двамата нападатели издърпали чантата й и нанесли силни удари по главата и тялото. В момента пловдивчанката е настанена в болница със счупена челюст и счупена ръка. Побоят е бил жесток, казват лекарите.

Запознати твърдят, че преди Румяна се е занимавала със съмнителни дейности извън закона и дължала пари на много хора. 

Според бащата на Румяна, нападателите са от ромски произход. Той разказа, че в блока има много хора от малцинствата и те най-вероятно са знаели кога дъщеря му излиза за работа. Той чул от прозореца на спалнята си виковете на жената, но в първия момент не реагирал, че това е именно дъщеря му, тъй като пред блока често имало скандали. След няколко минути обаче жертвата на грабежа сама се качила до апартамента и извикала Бърза помощ.

Притесненият родител не вярва в българското законодателство и коментира, че сега всяка вечер ще изпраща Румяна до колата й.

Според ромите от блока, версията е съвсем различна. Те отрекоха някой от малцинството да има нещо общо със случая. Твърдят, че нападателите са познати на жертвата, с които тя е имала конфликт и че това не е случаен грабеж.

Според тях побойниците не може да са роми, тъй като в блока живеели само няколко семейства от турски произход, които се познавали помежду си и не били агресивно настроени. Видео от техния разказ ВИЖТЕ ТУК!


Още по темата - в новините на TNS TV: 

 

TNS.bg