Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу 28-годишния Деян от Сливен , за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

На 19 май 2015 г.  Христина управлявала лек автомобил „Деу" по бул. „Кукленско шосе". Направила обратен завой на отбивка и продължила движението си в лявата лента. На около 100 м след отбивката до управлявания от нея автомобил се приближил лек автомобил, марка „Мерцедес", с пловдивска регистрация, управляван от Деян. Той започнал да й крещи защо карала бавно в лявата лента, ругаел и плюел по автомобила на пострадалата. 

Христина му обяснила, че ако продължава да я притеснява ще се обади на тел. 112. После спряла на бул. „Кукленско шосе" на червен светофар. Деян също спрял управлявания от него лек автомобил, марка „Мерцедес". Слязъл от колата и отишъл до нея. Тя се уплашила и набрала тел. 112, но успяла само да каже на оператора: „Помощ, нападат ме", защото в този момент мъжът й нанесъл удар с дясната ръка в слепоочието, а с лявата взел телефона и го хвърлил на предната седалка на автомобила й. Христина подала жалба в Трето РУ на МВР-Пловдив.

По делото е била назначена съдебно-медицинската експертиза, според която на Христина е бил причинен отток и охлузване на лицето, контузии на главата и шията, мозъчно сътресение.

В обвинителния акт е посочено, че с действията си Деян грубо е нарушил обществения ред  на публично място и изразил явно неуважение към обществото и по хулигански подбуди причинил лека телесна повреда на Христина.

Разпитан в хода на разследването Деян не се е признал за виновен. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото.

Още новини - ТУК

TrafficNewS.bg