Не пропускаме да се хвалим с природата на България и възможността  да се насладим едновременно на море и на планина. Факт- имаме морски курорти, имаме и зимни! Но колко често ги посещаваме и изобщо можем ли да си ги позволим?  Стига ли заплатата на българина, за да отиде на ски почивка със семейството си?  

ТNS.bg направи бърз мониторинг на цените на един от най-посещаваните ни зимни курорти – Пампорово и изводът е, че за средностатистическия  българин дори фрапето там е лукс,  а за ските да не говорим!

Средната цена на нощувката в хотелите в курорта е около 35 лева на човек и не включва храна, т.е двойната стая излиза около 70 лева на вечер. Наемът на ски за цял ден е 30 лева, а за половин ден – 15.  Лифтът е 53 лева за цял ден и 38 за половин.

Следва храната- в случай, че нямате осигурена такава в хотела или не си носите буркани от вкъщи трябва да разчитате на ресторантите в Пампорово. Още от сутринта сервитьорите ще ви изненадат с кафе за 3 лева, а ако искате да се поглезите с фрапе, то ще ви излезе скромната сума от 7 лева.  Капучино и горещи шоколад ще получите само срещу  5 лева.  Пилешката супа за обяд излиза на същата сума. А ако решите да хапнете шницел, ще имате усещането, че сте във Виена, защото цената му е същата- 22 лева. Сандвичите също са по европейски стандарт и струват от 7 до 10 лева.

Грубо сметнато една седемдневна почивка за двама в Пампорово излиза около 1600 лева и това без храната (нея дори не се осмеляваме да я смятаме). След сметката въпросът „По джоба ли са зимните курорти в България за българите” става реторичен! Отговорът е ясен…

Още новини ТУК

TNS.bg