Потресаващото видео, което Trafficnews.bg излъчи и което показва как жена шофира със 140 км/ч насред Пловдив, а приятелката й снима „подвига” със своя смартфон и го излъчва на живо, взриви Фейсбук. Текстът е прочетен над 80 000 пъти, а възмутените от видяното читатели, които изразиха своето мнение, са стотици. 

Тъй като коментарите под статиите продължават лавинообразно, а в много от тях хората питат "Къде е полицията и кога ще санкционира двете камикадзета?", напомняме, че още вчера от полицията съобщиха, че се е самосезирала и е установила самоличността на участничките във видеото. Изяснено е, че материалът е заснет по време на придвижването им по Асеновградско шосе в Пловдив. Предстои да бъдат издирени и разпитани свидетели на случилото се. След приключване на проверката се предвижда да бъде взето административно отношение от служители на сектор “Пътна полиция”.

Междувременно обаче читателят на Trafficnews.bg Георги Пиронков твърди: "Точно тези 2 кифли направиха катастрофа на изхода на Пловдив на Пещерско шосе. Потърпевшият беше баща ми! Дори се похвалиха, че им била 2-ра катастрофа за 2 дена. Явно ще има и още, след като не се предприемат адекватни мерки. Нека заради едни кифли, които се мислят за кралици на пътя, да НЕ СТРАДАТ ДРУГИТЕ! При 2 катастрофи за 2 дена и видео, заснето от тях с дете в колата и 140 км в Пловдив + преминаване на червено... дали не е нормално да й се отнеме правото да шoфира?"

Както се казва, нещата съвсем загрубяха. Надяваме, че и този сигнал ще бъде проверен от органите на реда. 

Ето и само малка част от коментарите на нашите читатели за двете момичета, които са на 24 години и са от Пловдив. Според проучванията ни - активни участнички в нощния живот, едната от тях е майка на детето, което се вози на задната седалка. Правим уговорката, че целенасочено подминаваме всички нецензурни и недотам лицеприятни квалификации за двете жени. не защото не го заслужават...

"Тези двете самозабравили се... с удоволствие бих ги приел на държавна издръжка в Сливенския затвор".

"В какво време живеем - телефоните стават все по-умни, а хората по-прости. Вика "ако ни види полиция", пък в същото време снима на live във фб ахахахахаха"

"Трафик нюз, моля, като отговорна медия да сезирате необходимите органи, за да не губим време всеки от нас да го прави поотделно. Това безумие не трябва да се остави ненаказано. Там има дете, за бога!

"Михаела Йончева - пилот, Поля Ленчева - навигатор, детето на задната седалка - жертва. Тези двата боклука няма какво да ги коментирам, жал ме е за детето".

"За това цялата държава е на тоя хал - позор и безхаберие! Заслужават с тая скорост да мине един тир и да ги помете!"

"Днес ги гледаме в клипче с чалга ритъм, утре ще ги дават в новините, поредната цифра в статистиката с катастрофи".

"Това не са кифли, а смачкани, комплексирани мекици, изпържени в гранясала мазнина. КАТ ги няма, за камери и санкции си говорим безпредметно, съдиите и законите са неработещи в такива случаи и какво ни остава, ако убият наш близък - да бъдат живи одрани на площада за назидание".

"В цивилизацията органите се сезират и се взимат мерки. Преди година един такъв уби трима души на Руски. "Ако полицай видел". Ами ако удариш пешеходец със 100+ какво става? ТЕЖКО НА ТОЗИ, КОЙТО РАЗПОЗНАЕ ДЕЦАТА СИ В ТОЗИ КЛИП."

"Съд, хиляди левове глоба, конфискация на колата независимо на кого е, затвор и отнемане на книжките и на двете поне за 15 години без право на амнистия. Ако пък едната ТЪПАЧКА няма книжка, то да няма право 15 години да кара курсове и да шофира. Една глоба от по 10 бонбона ще опари не само тях, а и голяма част от обществото. Иначе ги изкарахте герои, ще им се размине с малко и ще го правят отново и отново."