Грозно нападeние в жк Тракия в Пловдив. Двама роми са пребили и ограбили 45-годишна жена късно снощи, съобщи репортер на TNS.bg. Инцидентът е станал в 21:50 ч.

Пловдивчанката тъкмо тръгвала за работа. Излязла от блока си, където я нападнали двама мъже. Ударили я с тежък предмет по главата и й се нахвърлили. Откраднали чантата й, в която имало мобилен телефон, лични документи и 260 лева. Жената описала нападателите като "дребнички", като и двамата били от ромски произход.

В момента пострадалата е настанена за лечение в пловдивска болница. Има рани по главата и счупена ръка. Много е уплашена след атаката, разказа баща й пред репортер на TNS.bg. Тревожи се как ще ходи на работа занапред, тъй като кара нощни смени и винаги й се налага да излиза по тъмно.

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител и продължават активните действия по разследването на грабежа. И тази сутрин служители на полицията извършваха оглед на мястото на инцидента, където все още стои локва кръв, напомняща за зловещото нападение.

Бащата на жената разказа, че в района постоянно се навъртат роми, вдигат много шум. Хора от съседен вход разказаха как само преди 2 месеца 20 души от ромски произход си спретнали меле между блоковете.

Жената е и със счупена челюст - четете ТУК

Какво разказват ромите от блока - ВИЖТЕ ТУК

Новините от Пловдив и региона ТУК

Още новини четете ТУК

TNS.bg