Мащабна полицейска операция се провежда в този час на територията на целия Пловдив, предаде репортер на TNS.bg. Мобилизирани са стотици полицаи, които едновременно спряха музиката във всички нощни клубове и дискотеки под тепетата.

Точно в 1 часа синхронизираните действия на полицията започнаха. След като спряха музиката, те започнаха да изискват документи за самоличност от посетителите.

Служители на Криминална, Охранителна и Икономическа полиция проверяват документите както на посетителите в клубовете, така и на самите заведения. Проверяват се и охраните на дискотеките. Ченгетата претърсват посетители за оръжие, обиски се правят и на автомобилите, паркирани пред клубовете. Пред W Winter бе забелязан и зам. директорът на полицията Георги Георгиев. Пред и в клуба има над 80 полицаи. 8 патрулки има и пред Planeta.

Полиция в момента има в Galaxy, W Winter, Planet, Spirit. Преди минути е приключила проверката в Pasha. "Влязоха около 20 души - униформени и цивилни. Спряха музиката, затвориха вратите и започнаха да проверяват наред", разказа управителят на едно от заведенията.  

Проверката се провежда и в област Пловдив. В Раковски акцията съвпадна със съвместна проверка на община Раковски и ТРАФИК СЕКЮРИТИ. Там нощни заведения бяха проверявани за присъствие на малолетни и непълнолетни, както и за сервирането на алкохол на лица под 18 години. В най-голямата дискотека в града бяха констатирани няколко случая на деца в заведението. Беше установена самоличността им и бяха уведомени родителите им.

"По закон, ако се сервира алкохол на непълнолетни, собственикът го грози глоба между 2000 и 5000 лева", заяви заместник-кмета на Раковски Йовко Романов.

Оказва се, че полицейски акции има и в другите български градове. Решението е взето при срещата при главния прокурор  заради случая с пребития от охранители младеж на Околовръстното на София.

Акцията продължава и в този час.

Колко души бяха проверени, има ли арестувани и ВИДЕО от проверките - ВИЖТЕ ТУК


Още новини четете ТУК

TNS.bg