Секунда невнимание хвърля булото на скръбта върху цели семейства. Ден след ден полицейски бюлетини от цялата страна съобщават за поредния пътен инцидент, за поредната жертва за войната по пътищата. Цъкаме с език и клатим глава при всяка такава новина, молим се наш близък да не попадне в статистиката някой ден.

Но тези хора не са статистика. Те са личности с роднини, близки, приятели и познати. При инцидентите те губят живота си, а някой губи дете, съпруг или съпруга, брат или сестра, приятел...

Като Димитър. 18-годишният млад мъж от Белозем е жертвата на поредния инцидент на пътя, завършил трагично. Инцидентът станал в края на миналата седмица на пътя между Раковски и село Шишманци. По първоначална информация става дума за самокатастрофа. Димитър е загубил контрол над автомобила си и колата полетяла извън пътя. Забила се в напоителен канал. Младият шофьор починал намясто.

Той обаче не е бил сам. С него пътувало и 15-годишно момиче, също от село Белозем. След инцидента тя била настанена в болница в Пловдив с фрактура на главата, но без опасност за живота.

Поднасяме съболезнованията си на близките на Димитър, както и на всички други, загубили някого по пътищата. Показваме ви лицето на младия мъж, за да ви напомним, че шофирането е отговорна задача. То не е нещо, което да правим между другото... Шофирането изисква цялото ни внимание и концентрация. Живеем във времена, в които се разсейваме с телефонни разговори, с Фейсбук, с Месинджър. Едната ни ръка е на волана, а с другата се реем в Интернет пространството. Погледът ни скача от пътя към телефона и обратно.

Така стават катастрофите. Така се случват трагедиите. Призоваваме ви да бъдете по-отговорни на пътя! Призоваваме ви... Не, молим ви да пазите собственото си здраве и живот, както и това на всички други участници в движението!

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg