Ученици от Пазарджик вдигнаха нивото на интересните покани към класни ръководители за абитуриентския бал. Дим в различни цветове, музика и импровизирана "матура" - всичко това сътвориха 12 И клас от Езиковата гимназия "Бертолт Брехт" в града.

Преди повече от седмица те подготвили поканата към своята класна ръководителка – преподавателката по БЕЛ Цветанка Убинова-Влахова. В последния момент обаче възникнал проблем с музикалното оформление на изненадата. Наложило се да говорят с директорката, за да получат позволение да вкарат кола с музика в двора. И тогава шоуто започнало…

Дим в различни цветове покрил целия двор на гимназията. От него шумни и щастливи изскочили всички ученици от 12 И клас. Пред очите на учителите и другите възпитаници на гимназията, те отправили своята покана по един особено интересен начин: подлагайки класната си на матура.

На огромен транспарант с името на г-жа Влахова бил изобразен „изпитният лист”, който имал само един въпрос: „Ще дойдете ли с нас на бала?”. Радостната учителка се втурнала да прегърне възпитаниците си. Те поставили венец от цветя на главата й, след което поискали тя да се яви на „матурата”.

Учителката заградила „Да”, с което взела успешно „изпита” пред своя клас и сега ще е техен гост на абитуриентския им бал.

Снимки: Глория Начева