Снимките на индийски екшън филм в центъра на Пловдив грабнаха вниманието не само на жителите и гостите на града, но и цяла България. Много хора са развълнувани заради присъствието на актьорите от популярния сериал „Малката булка” в града. За други обаче превръщането на няколко улици в центъра в декори е по-скоро проблем.

Собственици на търговски обекти на улиците „Железарска” и „Абаджийска” се оплакаха, че магазините им са блокирани заради снимането на сцени от екшън филма „Шивай”. Затруднен е достъпът както на клиентите, така и на доставчиците. Заради затворените участъци от улиците, те няма как да зареждат своите обекти.

„В общи линии сме заложници”, заяви един от собствениците на магазини в Капана. „Никой от Общината или полицията не предупреди какво ще става”, допълни той. „Аз лично не мога да си стигна до магазина. Доставчиците не могат да дойдат. За клиентите е проблем. Колежка е тръгнала да излиза отвън пред магазина, но й се скарали охранители да стои вътре заради снимките”, разказа мъжът.

В сряда забранителните ленти са били пред вратите на някои от магазините, правейки достъпа до тях почти невъзможен. „Днес е същата работа, пълен блокаж”, разказа мъжът. Във втория ден от снимките обаче е имало предварителни предупреждения.

„Всеки прави каквото си иска. От Общината явно си взимат парите, но никой не минава да предупреждава”, оплака се той. „На нас ни се скапва бизнесът. Правят, струват, но без да предупреждават нито живущи, нито търговци. Най-малкото трябваше да предупредят. Аз нямам нищо против, повечето трезвомислещи едва ли имат нещо против. По някакъв начин обаче трябва да бъдем предупредени, както от EVN предупреждават. Дали писмено, дали устно”, възмути се търговецът, чиито доставки също са били провалени заради индийския екшън.

Ощетените търговци нямат против снимките на филма. Искат просто да не се стига отново до подобни неудобни за тях, доставчиците и клиентите им ситуации. „Пловдив ще става все по-популярен, такива неща са нормални. Общината обаче трябва да създаде организация в това отношение, за да не се повтаря случая. Да предупреждават – от този момент до онзи момент няма да има достъп”, иска собственикът на търговския обект. „Най-малкото да можем ние да си направим сметката. Че понасяме загуби – понасяме, но поне да можем да ги минизираме”, завършва той.

TNS.bg разполага с имена на засегнати търговци, но не ги публикуваме по тяхно желание. Те се притесняват, че това би влошило отношенията им с Общината.

Зрелищни каскади в Пловдив във втория ден от снимките - четете ТУК

TNS.bg