Над 50 човека с колове и брадви са участвали снощи в кървавото меле на улица „Сокол” в Столипиново.  Боят започнал около 21.40 часа след скандал между двама съседи. Единият от тях хвърлял празни бутилки от терасата си на седмия етаж, което подразнило другия и той започнал да го псува. Роднини и зяпачи се включили в мелето, а за оръжие използвали каквото им падне. Някои хванали брадви, други колове.  Според данни на полицията  в боя взели участие три ромски фамилии.

В резултат на това 52-годишна жена пострадала, след като била ударена с твърд предмет по главата, а полицията е арестувала двамата мъже, които  предизвикали скандала. Хората на улицата се страхуват да говорят и да застанат пред камера. Притесняват се, че някой може да им отмъсти и да пострадат, разказва репортер на TNS.bg  от мястото на инцидента. Сигурни са, обаче, че скандалът не е приключил и предстои вендета. 

Около пет сутринта на същата улица е пламнал и пожар в апартамент на шестия етаж. За щастие в жилището е нямало никой и няма пострадали.

Съседи разказват, че собствениците са в чужбина и не могат да си обяснят как е пламнал огънят, не отричат и умишлен палеж.

На съседната улица „Малина” също не се разминало без инцидент. Пиян мъж се развилнял и подпалил къщата си около 22 часа. Брат му разказва пред TNS.bg, че се опитал да го спре и да загаси огъня, но той се разраснал и изгорил почти до основи къщата.

Заради изгорялата постройка сега 10 деца са останали без покрив. Те ще живеят заедно с дядо си, който е на легло.

Още новини четете ТУК

TNS.bg