Може всичко да е на мястото си – верният партньор да спи до вас, любовта към него да е в сърцето ви и хормоните ви да са си наред. Въпреки това има някои малки ежедневни неща, които могат да нарушат сексуалното ви желание, без дори да го осъзнавате. А ето и кои са те:

1. Кое дете сте в семейството.

Вашият отговор частично може да говори за нивото на либидото ви. Проучване на Florida Atlantic University установи, че първородните деца имат по-малко сексуални партньори като цяло (средно около четири), докато по-младите им братя и сестри са по-потентни (имат по около 13 сексуални партньора в живота си).

Като цяло първородните деца са съсредоточени върху дългосрочни цели, като това да имат деца по-рано в живота, докато по-младите им родственици по-често преследват краткосрочни цели, включително и в сексуално отношение. Обяснението е, че най-голямото дете се идентифицира повече с родителите си, статуквото и нормите, а по-малките нямат същите очаквания и ограничения.

2. Ниското кормило на колелото

Отдавна се знае, че велотуризмът е лош за сексуалния живот на мъжа (топлината, налягането и триенето от седалката водят до по-нисък брой сперматозоиди и еректилна дисфункция). Но жените, които карат велосипеди с по-ниско кормило, повече от 15 километра седмично, също могат да имат сериозен проблем с либидото.

Те ще придобият устойчива загуба на сетивност в областта на гениталиите си. Ниското кормило поставя неправомерен натиск върху меките тъкани на перинеума и тазовото дъно. По-добрият вариант за сексуалния ви живот е да карате колело в изправено положение и в стил 50-те, подобно на баба ви.

3. Лоша устна хигиена

Може да обичате и желаете партньора си, но ако той страда от перманентен лош дъх, това може да се отрази и на сексуалния ви живот и то не заради миризмата. Според едно изследване мъжете, които имат заболяване на венците и като цяло пренебрегват устната си хигиена, са застрашени три пъти повече от еректилна дисфункция, отколкото тези със здрава устна кухина и зъби. Болните венци таят бактерии, които могат да навлязат в кръвния поток и да намалят кръвоснабдяването на някои важни органи от тялото.

4. Честото проветряване на спалнята

Жените, на които им е студено, достигат по-трудно до оргазъм. В едно проучване на университета в Грьонинген, половината от дамите не били в състояние да стигнат до връхната точка, заради ледено студените си крака. След като „участничките" си обули чорапи, процентът на успеваемост рязко се повишил до 80 процента.

Комфортът е от ключово значение, когато става въпрос за либидо. Така че мъже, поддържайте спалнята по-топла и не прекалявайте с проветряването.

5. Размерът на колана му

С течение на годините талията на мъжа трайно се разширява, а това се отразява на сексуалния живот и на жената. Изненадата е, че допълнително тегло на мъжа, може действително да наклони везните в своя полза. Дебелият мъж издържа по-дълго по време на секс е установило проучване, публикувано в The International Journal.

Изследването е показало че мъжете с по-висока телесна маса, правят любов средно със седем минути повече от по-слабите си връстници. Мазнините в тялото ги предпазват от преждевременна еякулация, защото съдържат високи нива на половия хормон естрадиол, който забавя способността на мъжа да свърши.

Още новини четете ТУК

TNS.bg

Източник: tialoto.bg