Броят на загиналите при снощния обстрел от Въоръжените сили на Украйна на град Токмак е достигнал десет души, сред тях са три деца, съобщиха властите в контролираната от Русия част от южната украинска Запорожка област, цитирани от Ройтерс. По-рано днес беше съобщено, че жертвите са осем, от които две деца.

Евгений Балицки, ръководител на назначената от Русия администрация в Запорожка област съобщи, че 18 души са били ранени при обстрела.

„Двама души са изчезнали. Разчистването на отломките и издирването продължават", написа той в социалната мрежа „Телеграм"

Владимир Рогов, друг високопоставен служител на назначената от Русия администрация в Запорожка област, допълни в профила си в социалната мрежа „Телеграм", че пет къщи в града са били частично разрушени.

Междувременно според назначените от Русия местни власти седем души са били ранени при ракетен обстрел по град Луганск в едноименната източна област на Украйна. Рогов заяви днес, че попаденията са били около автобусна спирка и машиностроителна фабрика. Според него трима души са ранени и няколко жилищни сгради са били повредени.

Украинските медии твърдят, че цел на атаката са били военно подразделение и бойни машини, разположени край завода, пише БТА.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е в състояние да провери данните по независим път.