Въоръжените сили на Киев продължават да оказват героична съпротива в Източна Украйна, а войниците ни притискат врага в южната част на страната. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски в обръщение.

Според него цялостната ситуация на фронта е без съществени промени.

"Ситуацията на фронтовата линия през последните 24 часа не се е променила съществено. Героичната съпротива на нашите военни в Донбас и Харковска област продължава. Оказваме натиск върху врага в южната част на страната ни", заяви президентът.

Той също така благодари на украинските артилеристи, разузнавачи, СБУ и всички други, "които осигуряват последователното унищожаване на командните пунктове на окупаторите, техните складове и боеприпаси".

По-рано от Генералния щаб съобщиха, че руски окупатори са се опитали да пробият отбраната на украинските военни по посока на Козача Лопан-Уди в Харковска област. В същото време въоръжените сили отблъснаха всички настъпателни действия на противника в Донбас.

На 14 август украинските военни обявиха, че са ликвидирали 200 окупатори, а по украински данни от началото на агресията си Руската федерация е загубила общо 43 750 свои военнослужещи.