"Само през тази седмица успяхме да свалим седем руски военни самолета. Същите, които хвърлят тези бомби и убиват.

От началото на февруари Русия е загубила 15 военни самолета. Това е правилната динамика на техните загуби", заяви украинският президент във вечерното си видеообръщение.

В края на февруари ВСУ заявиха, че само за две седмици на февруари са свалили 13 руски военни самолета, което е много повече, отколкото през предходните месеци на войната.

Русия не потвърди тези данни, а в контекста на войната Би Би Си не може да потвърди независимо подобни съобщения от воюващите страни.

В района на селището Ивановское в Донецка област се водят ожесточени сражения, руските нашественици не спират атаките си.

"Сега по посока Бахмут врагът продължава да атакува селището Ивановское, вече има ожесточени сражения в рамките на града. Нашите военни оказват героична съпротива и се опитват да изтласкат врага от окупираните граници", - заяви пред УНИАН началникът на пресслужбата на оперативно-стратегическата групировка войски "Хортица" на ВСУ Иля Евлаш.

В същото време руските войски се опитват да атакуват и в Богдановка, която се намира северно от местността Часов Яр.

Нападателите преместват там въздушно-десантни части, мотострелкови полкове и бойния резерв на армията.

"Врагът иска да превземе местността Часов Яр, но засега без успех. Украинските защитници държат отбраната и не позволяват на врага да напредва", - допълват военните.

Сутринта Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи, че през деня силите за отбрана са отблъснали 15 руски атаки в районите на Богдановка, Ивановское, Клишеевка и Андреевка.

Във вечерния доклад се казва, че са били регистрирани четири нападения в районите на Богдановка, Иванивское и Андреевка. Руснаците са се опитвали да подобрят тактическите си позиции там.