Руският президент Владимир Путин подписа законите за анексирането на контролираните от руската армия територии в Украйна, докато украинската армия съобщи за успех на контранастъплението си в тези райони. Украинските въоръжени сили са освободили още три села в южната Херсонска област, заяви украинският президент Володимир Зеленски:

"Само през последните 24 часа, населените места Нововоскресенское, Новогригоривка, и Петропавловка бяха освободени и стабилизирани от фалшивия референдум в Херсонска област. Придвижването продължава".

Украинската армия съобщи,  че е отвоювала територии в източните части на Луганска област и е постигнала напредък в контраофанзивата си в Донецк, Харков и Херсон, като руските части са изтласкани изцяло на юг от западния бряг на река Днепър.

Русия за първи път e нанесла удари с произведени в Иран дронове срещу района на Киев, съобщиха от Украйна. Десетки пожарникари бяха изпратени да гасят пламъците в Бeла Церква, на около 75 км южно от столицата.

Според украински официални представители множеството удари са нанесени с произведени в Иран дронове камикадзе. Украйна съобщи за поредица подобни руски атаки през последните три седмици, но ударът срещу Бела Церква засега е най-близкият до Киев.