Украинският президент Володомир Зеленски заяви пред лидерите на Г-7, че Владимир Путин все още притежава средства за задълбочаване на войната и поиска помощ за създаването на щит срещу руските ракетни удари и сдържане на Русия. 

Украинският президент потвърди позицията си срещу всякакви преговори с Русия, докато тя е управлявана от Владимир Путин, и призова за още санкции спрямо Москва:

"За подобна нова вълна терор трябва да има нова вълна с отговорност за Русия. Нови санкции, нови форми на политически натиск и нови форми на подкрепа за Украйна. Терористичната държава трябва да бъде лишена дори от мисълта, че нова вълна терор може да ѝ донесе каквото и да било",

Зеленски обясни , че очаква напредък на днешната среща на министрите на отбраната в Брюксел и отбеляза, че се надява форматът "Рамщайн" да постигне решение за нови доставки на оръжия и боеприпаси. Той благодари на германския канцлер Олаф Шолц за изпратените зенитно-ракетни комплекси ИРИС-Т. Украинският министър на отбраната Олексий Резников съобщи, че в Украйна са пристигнали още четири системи за залпов огън HIMARS и се очакват допълнителни американски зенитни комплекси "Насамс".

  Междувременно руският външен министър Сергей Лавров не отхвърли възможността за  среща на президента Владимир Путин с американския му колега Джо Байдън за украинския конфликт. От Вашингтон обаче реагираха, че не виждат в коментарите на Лавров конструктивно и легитимно предложение за диалог и дипломатически действия.