В световен мащаб общо заразените с COVID-19 пациенти вече е 308 564. 13 069 са смъртните случаи. Това показват последните официални данни от 188 страни, в които има регистрирани случаи на заразени с опасния вирус.

Най-много продължават да бъдат случаите на заразени пациенти в Китай - 81 054 души. От тях 3 261 са починали. Там обаче бе отбелязан и един положителен резултат - няма нито един регистриран на новозаразен с коронавирус в Хубей.

Епидемията от коронавирус отстъпва, няма нито един новозаразен в ХубейРедица страни въведоха строги мерки срещу разпространението на вируса

Според статистиката САЩ измести от третата позиция по брой заболели Испания, където броят на хората с COVID-19 E 25 496. В Щатите техният брой достига почти 27 000 пациенти. Там регистрираните смъртни случай по последни данни са 46.

Междувременно китайски лекари започнаха да тестват на доброволци ваксина срещу новия коронавирус. Според китайският вестник Global Times препаратът е разработен от специалисти от Академията за военномедицински науки на Народоосвободителната армия в сътрудничество с фармацевтичните компании в страната.

Китай сложи първата ваксина срещу COVID-19Три групи доброволци от град Ухан шанс да участват в опитите с ваксината