Няма нито един регистриран на новозаразен с коронавирус в Хубей, предаде Ройтерс. Съобщава се обаче за 5 нови смъртни случая в китайската провинция, считана за огнище на заразата.

В цял Китай общо, по последни данни, са регистрирани 6 нови смъртни случая. В страната към момента има общо 81 054 заразени, като в това число влизат и установените нови 46 случая на болни. От тях 45 са хора, пристигнали от чужбина.

Южна Корея съобщи за 98 нови случая на заразени с коронавирус, предаде Ройтерс. С тях общият брой на инфектираните в страната става 8 897 души. А в Мексико той вече достига 251.

Още двама души са починали в Панама, с които общият брой на жертвите на коронавируса там става три. В страната има  общо 245 потвърдени случая на зарезени, допълват от агенцията.

Ройтерс съобщава и за първи два случая на заболели в Ивицата Газа. Става дума за двама палестинци, които са пътували от Пакистан и са влезли в района през Египет. Затова и те са поставени под карантина в град, близо до границата с тази страна.

А от днес Кувейт въвежда вечерен час - от 5 часа следобед до 4 часа сутринта с цел ограничаване на разпространението на коронавирус, от който към момента в страната има 176 заболели.

Индия също въвежда 14-часово ограничение като вечерният час ще обхваща периода от 1 и половина през нощта до 3 и половина следобед. За мярката съобщи седмица по-рано премиерът Нарендра Моди, в чиято страна към момента има 315 заразени с Ковид-19.

Заради заразата и Нигерия затяга контрола. До 50 души ще се допускат в църквите и джамиите, както и на местата, в които се събират хора за забавление.  Три от летищата в страната, включително и това, което обслужва Порт Харкорт, няма да приемат полети от чужбина за разлика от летищата в Лагос и столицата Абуджа. От петък в страната не работят баровете, ресторантите и нощните клубове, а от понеделник затварят и училищата. 

Мерките за социално дистанциране в Иран, въведени в страната за борба с епидемията от коронавируса, включващи и ограничения за пътуване, пък коментира президентът на страната Хасан Рохани, според когото те ще траят само 2-3 седмици, тъй като дотогава да има облекчение в кризисната ситуация, предаде Ройтерс, цитиран от БНР.

„Иран трябва да направи всичко възможно икономическото производство да се върне към нормално положение“, каза Рохани, цитиран от държавната телевизия. Той обвини „контра-революционери“ в заговор за срив на икономическото производство в страната, която е една от най-засегнатите страни от пандемията извън Китай, отбелязва Ройтерс.