Заложниците в следствен изолатор в руската Ростовска област в южната част на страната бяха освободени невредими, а техните похитители бяха убити, след като специални сили щурмуваха обекта днес, съобщи руската новинарска агенция Интерфакс, като се позова на Федералната служба за изпълнение на наказанията на Русия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

На кадри, публикувани в руски канали в "Телеграм", се чува интензивна стрелба с автоматично оръжие.

"Престъпниците бяха ликвидирани", се казва в изявление на Федералната служба за изпълнение на наказанията на Русия, цитирано от агенция Интерфакс. "Служителите, които са били държани като заложници, са освободени. Те не са пострадали", добавя затворническата служба. Към момента не е ясно колко от шестимата похитители са били убити.

Както БТА предаде по-рано днес руските власти съобщиха, че обвиняеми в следствен изолатор в Ростовска област са взели за заложници двама служители на реда.

Според канала в "Телеграм" Baza мъжете били поддръжници на терористичната организация "Ислямска държава".

Руската новинарска агенция РИА съобщи, като се позова на неназовани източници, че похитителите били в следствения изолатор във по обвинения в тероризъм.

 

Терористи от „Ислямска държава" взеха за заложници служители на изолатор в РусияСтава въпрос за петима мъже, обвинени в тероризъм