38 са загиналите при срутването на мост на магистрала в Италия. Сред жертвите има 3 деца, едно от които е на 8 години, предаде NOVA. Сред жертвите има едно дете, вероятно и чужди туристи.

13 са ранените, а 10 души се водят в неизвестност. Според италиански издания български шофьор на тир е паднал с камиона от моста, но е оцелял като по чудо и дори се е включил в спасителната акция. В момента на рухването по моста са се движили 30 автомобила и 3 камиона. Отломките са нанесли сериозни щети на сградите под моста.

Проверяват сигнал за ранена българка в Генуа, наш шофьор на тир се спасил по чудо“Още нямаме информация дали е пострадала, дано да не е така“ - заяви Росен Руфев

 

В района е имало изтичане на газ. "От това, което ми обясниха, броят на жертвите ще се увеличи. Това е невероятна трагедия. Още повече, че не е резултат от инцидент или експлозия. Основната версия е структурна повреда", заяви министърпредседателят на Италия Джузепе Конте.

"Ясно е, че съоръжението, както много други в Италия, е остаряло. Но на мостът е извършвана поддръжка. Ще направим необходимите проучвания, заедно с прокуратурата, за разберем какво е довело до срътването и да не позволим подобни трагедии да се повтарят", допълни той.

"Срутването на моста можеше да се предотврати", смята българката Олга Борисова, която от години живее в Италия.

Домът й е на 1-2 километра разстояние от виадукта.

"Чух гръмотевици. Хора казаха, че са видели гръмотевици", разказа Борисова.

По нейно мнение мостът е правен зле, а поддръжката му е била лоша. 

"Трябваше да се мисли по-рано как да направят моста. От 20 години се говореше да направят друг мост", категорична е тя. 

В Генуа живее и Петя Колева, която заяви, че първо е чула сирените на линейките, а след това е видяла какво се е случило по новините.

"Много доброволци са отишли в бърза помощ, за да дарят кръв без да има належаща нужда", добави още Колева.

Тя разказа, че мостът е бил затварян в продължение на седмица, за да се извършват поддържащи дейности.