Qatar Airways беше обявена за „Авиокомпания на годината“ от международната организация за рейтинг на въздушния транспорт Skytrax за безпрецедентен седми път. Титлата дойде като своеобразно признание навръх 25-годишнината на авиокомпанията, която се отбелязва тази година.

На бляскаво събитие в Лондон, водещата глобална авиокомпания взе още три награди, в категории за най-добра бизнес класа в света, най-добър салон за хранене в бизнес класа в света и най-добра авиокомпания в Близкия изток. Освен новата седма титлата през 2022 година, Qatar Airways спечели приза за „Авиокомпания на годината“ през 2011, 2012, 2015, 2017, 2019, 2021.

Престижните награди Skytrax за 2022 г. са Оскарите на авиационната индустрията и са си изградили репутация на еталон за отлични постижения. Основното летище и център на Qatar Airways - международното летище Хамад, също наскоро бе избрано за най-доброто летище в света за 2022 г., като взе наградата за втора поредна година. Това гарантира, че пътниците могат да се отпуснат и да се насладят на полетите си, знаейки, че пътуват с най-добрата авиокомпания в света през най-доброто летище в света.

„Ние в Qatar Airways не вярваме в компромисите и водещото ни в индустрията клиентско изживяване продължава да бъде признато за най-доброто в света заради превъзходството, което осигуряваме отново и отново във всеки един полет. Нашите уважаеми български клиенти могат да очакват незабравимо петзвездно изживяване, когато пътуват с Qatar Airways от София до света чрез нашата широка мрежа и очакваме с нетърпение да ги посрещнем на борда скоро“, каза Росен Димитров, главният директор „Клиентско изживяване“ в Qatar Airways.

Премиум кабината на авиокомпанията, включваща патентования Qsuite, беше избрана за най-добрата бизнес класа в света за шеста поредна година, докато салонът Al Mourjan, предлагащ изкусително хранене а ла карт и бюфет, беше признат за изключителното си кулинарно съвършенство и беше награден като най-добрият салон за хранене за бизнес класа в света. В по-нататъшно потвърждение на водещата си роля не само в глобалната авиация, но и в силно конкурентен регион, Qatar Airways беше обявена и за най-добрата авиокомпания в Близкия изток - силно потвърждение на нейната репутация за отлични постижения, силна глобална мрежа, водеща глобални партньорства и за това, че всяко пътническо пътуване има допирна точка с международното летище Хамад (HIA).

Главният изпълнителен директор на Qatar Airways Group, Негово превъзходителство г-н Акбар Ал Бейкър, каза: „Обявяването ни за най-добра авиокомпания в света винаги е било цел, откакто Qatar Airways беше създадена, но да я спечелиш за седми път и да вземеш три допълнителни награди е свидетелство за цялата упорита работа на нашите невероятни служители. Тяхната постоянна отдаденост и стремеж е да осигурят на нашите пътници възможно най-доброто изживяване, когато летят с Qatar Airways. Да спечелим тези награди в същата година, в която празнуваме нашата 25-та годишнина, е още по-възнаграждаващо и искам да благодаря искрено на всички наши пътници, които гласуваха за нас. Вашата подкрепа ни отвежда към все по-големи постижения всеки ден, ние ценим вашата лоялност и се стремим да създадем спомени за цял живот, когато летите с Qatar Airways.“

 „Получаването на наградата за най-добра авиокомпания в света за 2022 г. е голямо признание за високите стандарти на Qatar Airways и признание за упоритата работа и отдадеността на всеки член на персонала на авиокомпанията за удовлетворяване на всички необходимост на клиентите. Qatar Airways беше най-голямата авиокомпания, летяха последователно по време на пандемията от COVID-19, като мрежата им никога не падаше под 30 дестинации и тази решителност беше ясно призната от клиентите с тази награда като Авиокомпания на 2022 г. За Qatar Airways да постигне това най-високо отличие за седми времето е едновременно уникално и забележително постижение и ние ги поздравяваме за този успех.“, каза Едуард Плайстед от Skytrax.

Наградите, широко известни като „Оскарите на авиационната индустрия“, обхванаха 12-те месеца от септември 2021 г. до август 2022 г. с над 14 милиона отговарящи на условията мнения, преброени в резултатите, период, в който Qatar Airways увеличи глобалната си мрежа обратно до над 150 дестинации. Авиокомпанията по-рано стана и първата глобална авиокомпания, която получи оценката за безопасност на Skytrax COVID-19 през януари 2021 г.

Пълният списък с награди, спечелени от Qatar Airways на World Airline Awards 2022 от Skytrax, са:

  • Авиокомпания на годината
  • Най-добрата бизнес класа в света
  • Най-добрият салон за хранене в бизнес класа в света
  • Най-добрата авиокомпания в Близкия изток

Наградите на Skytrax World Airline Awards са независими и безпристрастни, въведени през 1999 г., за да осигурят проучване на удовлетвореността на клиентите, което е наистина глобално. Пътуващите по целия свят гласуват в най-голямото проучване на удовлетвореността на пътниците в авиокомпаниите, за да определят победителите.