Два взрива разтърсиха Киев тази сутрин след месеци на относително спокойствие в украинската столица, съобщи Асошиейтед прес.
Експлозиите бяха чути от журналисти на АП и изглежда са резултат от ракетни удари. Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи за взривове в централния градски район Шевченковски.
  
Засега няма данни за жертви. Очевидец, цитиран от Ройтерс, съобщава, че над сгради в центъра на града се вижда да се издига черен пушек. На фона на обвиненията срещу украинските власти в тероризъм, те съобщиха за нови руски удари срещу жилищни сгради в град Запорожие.
 
Тази нощ украинският управител на Запорожка област, която Русия вече смята за част от държавната си територия, съобщи за нови атаки срещу главния град, който е под украински контрол. В "Телеграм" Олександър Старух написа, че отново е уцелена няколкоетажна жилищна сграда и че има ранени. 
 На другия бряг на река Днепър беше възстановено външното захранването на Запорожката атомна централа, която е под руски контрол.
 
За това потвърдиха от Международната агенция за атомна енергия, която поддържа екип в централата. Захранването за пореден път беше прекъснато заради удари в района на централата, които могат да попречат на работата на аварийните ѝ системи.
 
Шефът на агенцията Рафаел Гроси определи последните новини като "временно облекчение в несъстоятелна ситуация".