Харков и Николаев са избухнали няколко експлозии тази сутрин. Жителите на двата града са призовани да останат в укритията. Междувременно Русия удари Бахмут със забранените запалителни бомби, съобщиха местните власти. Пожарникари се борят да овладеят избухналия огнен ад, съобщи УНИАН.

Седем жилищни сгради са унищожени. Властите предупреждават, че едва след разчистване на останките ще могат да дадат информация за убитите при удара със запалителни бомби.

Руска ракета е поразила шестетажна жилищна сграда в центъра на Харков. На мястото работят служители на Държавната служба за извънредни ситуации. Сградата е частично разрушена. Спасителите са спасили възрастна жена, която се е намирала под развалините.

Както бе съобщено по-рано, през последните 24 часа Харков и регионът отново бяха подложени на ракетни нападения, при които загина 1 човек, а 10 бяха ранени. Разрушени са също училище и къщи.

Спасителни екипи продължават издирването на оцелели под отломките на жилищни сгради в град Часов Яр, които бяха поразени от руска ракетна атака. Съобщава се за 15 загинали, а повече от 20 души все още са под развалините

Началникът на кабинета на украинския президент Андрий Ермак заяви, че нападението в град Часов Яр в района на Донецк е "поредната терористична атака" и Русия трябва да бъде определена като държавен спонсор на тероризма. Съобщава се за шестима спасени до момента след ударите срещу две жилищни сгради в града.

Във видеообръщението си тази нощ президентът Володимир Зеленски каза:

"През изминалата седмица мнозина заговориха за предполагаема "оперативна пауза" в действията на окупаторите в Донбас и други части на Украйна. 34 въздушни удара на руски самолети през изминалото денонощие са отговор на всички, които измислиха тази "пауза". Украинската армия се държи здраво, отбива атаки в различни посоки. Но, разбира се, трябва да се направи още много, така че руските загуби наистина да предизвикат такава пауза".