До най-висока степен достигна тревогата в гръцкия град Лариса, където водите на река Пеней продължават да се покачват. Въпреки че дъждовете в района спряха в четвъртък, реката приижда заради големите количества вода от планините.

Спасителните екипи се бориха през цялата нощ, за да предотвратят заливането и на централните части на града, съобщи телевизия Скай. Равнището на водата от вчера се е покачило с още половин метър и достига до 10 м. В залетите квартали на Лариса водата на места вече е дълбока 3 метра.

Според властите, водите ще започнат да спадат до вечерта, но очевидно тази прогноза не се е сбъднала. Увеличава се безпокойството и за ситуацията в села в районите на Кардица и Трикала, където десетки жители остават блокирани при много трудни условия за четвърти ден.

Късно снощи край Кардица беше намерено тялото на възрастна жена, с която броят на жертвите от наводненията в Централна Гърция през тази седмица достигна до 10. Заради бедствието гръцкият премиер Кириакос Мицотакис отмени участието си в откриването на Солунския международен панаир, който започва днес и България е почетна страна.