Влюбени волейболисти загинаха при адското земетресение в Турция. 27-годишната Бетюл Чобан Чакър и съпругът й Бедретин Чакър (29 г.) бяха открити един до друг, погребани под развалините в град Кахраманмараш.

"Болката ни е голяма. С дълбока тъга научихме за кончината на Бетюл Чобан Чакър, която представяше нашия клуб по най-добрия начин години наред, и нейния съпруг Бедретин Чакър, също волейболист. Пожелаваме Божията милост на нашата състезателка и съпруга й, нека раят е ваше място", се казва в съобщението на клуба на Бетюл - Меринос. Съпругът й Бедретин е играл преди години и в гранда Халкбанк Анкара.

Междувременно други двама волейболисти се оказаха сред жертвите, съобщи местният телевизионен канал TRT Spor. Еминджан Коджабаш и Мехмет Джан Агърбаш са намерени безжизнени под развалините на хотел в Малатия.

В понеделник списание Volleybol Magazin обяви, че трима от общо шестима волейболисти на Малатия Беледиеспор са били спасени.

"С дълбока тъга научихме, че Мехмет Джан Агърбаш, който носеше фланелката на Малатия Беледиеспор, е починал по време на земетресението, което удари нашата страна", се казва в изявление на Турската федерация по волейбол, цитирано от TRT Spor.

"Всички ние скърбим за нашия волейболист Еминджан Коджабаш от Ескишехир, син на вицепрезидента на провинция Ескишехир Бюлент Коджабаш, който е починал в резултат на земетресението в Малатия", заявиха от отбора.

Земетресението с магнитуд 7.7 по Рихтер разтърси провинция Кахраманмараш в югоизточна Турция в понеделник рано сутринта. Трусовете, последвани от стотици вторични, бяха усетени в десет провинции на страната, както и в съседни държави, включително Сирия. По последни данни в Турция са загинали над 8 хиляди души, над 38 хиляди са ранени.