Йорданският външен министър Насер Джуде заяви, че въздушните удари на страната му срещу позиции на "Ислямска държава" в Сирия са само началото на ответната реакция на Йордания на убийството на пленен йордански пилот от радикалната групировка, предаде Ройтерс.

В излъчен тази седмица от джихадистите видеоклип е показано как пилотът бива изгорен жив в клетка. Това убийство предизвика вълна от гняв в Йордания и целия регион, отбелязва Асошиейтед прес.

В интервю за Си Ен Ен Джуде заяви, че Йордания увеличава усилията си в борбата срещу "Ислямска държава" и ще нанася удари по екстремистите "с всички налични средства".
Йорданската армия обяви, че е изпратила десетки бойни самолети срещу "Ислямска държава" в Сирия, които са нанесли удари по редица цели, включително складове за муниции и тренировъчни лагери.

Йорданската държавна телевизия излъчи кадри от нанесените вчера удари. Тя също показа двама йордански пилоти, които пишат послания върху ракетите си с тебешир преди да излетят на бойна задача срещу "Ислямска държава".

"За вас, враговете на исляма", гласи едно от посланията.

TrafficNews.bg