Руската армия завърши отстъплението си от района на Херсон, като докато се изтегляше взривяваше мостове и минираше обширни полета. Въоръжените сили на Украйна обстрелват руските войски, отстъпващи от десния бряг на Днепър.

Тази сутрин проруските военни блогове съобщиха за взривяване на мостове през Днепър и завършване на изтеглянето на войските. Антоновският мост е бил взривен в 5 сутринта, а мостът на Каховската ВЕЦ в 3 часа сутринта.

Все още не е напълно ясно дали руската армия е претърпяла сериозни загуби при отстъплението. Според анализатори изтеглянето не е толкова хаотично, както в района на Харков в началото на септември. Според Института за изследване на войната (ISW), руските войски обаче изглежда се оттеглят в сравнително добър ред. Според украинските медии и телеграм канали, в петък вечерта в района на Херсон са се засилили обстрелите по позициите на руската армия, напускаща десния бряг на Днепър. Твърди се, че експлозиите са били чути в предградията на Херсон, в Чернобаевка и Антоновка (където се намира Антоновският мост). Експлозии, според очевидци, са прозвучали и в района на Каховската водноелектрическа централа, пише Сега. 

Късно вечерта се появи информация, че въоръжените сили на Украйна напълно са обградили Херсон. Свързаният с "Вагнер" канал Grey Zone дори съобщи, че украински войски са влезли в града. Оперативното командване на въоръжените сили на Украйна „Юг” коментира ситуацията пестеливо, съобщавайки само, че руската армия пресича Днепър с лодки и кораби, оборудва отбранителни линии на левия бряг и обстрелва украинските позиции на десния. 

Русия напълно изтегли за 3 дни 20000 войници и 3500 единици бойна техника, докладва официално Москва. Въпреки това снощи украинският министър на отбраната Олексий Резников каза, че ще отнеме седмица за пълното изтегляне на руските войски.