Административната сграда на ръководителя на саморпровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) Денис Пушилин беше подложена на пряк обстрел от украинските въоръжени сили, предават ТАСС И Ройтерс. Най-малко двама души са загинали, а поне други трима са били ранени.

Според Донецката новинарска агенция снарядите са попаднали във фасадата, дясното крило и горните етажи. "В сградата е възникнал пожар. Навсякъде в района има разпръснати тухли, части от облицовки и метални конструкции", отбелязват от агенцията.

Снарядът е попаднал директно в седмия етаж на сградата от дясната страна, пострадал е и първият етаж. Засега не се привежда информация дали има загинали и постарадли в сградата 

Обстрелван е и търговския център "Грийн Плаза" във Воршиловски район, също в централната част на Донецк. Загинал е младеж на 18 години, съобщи кметът на града Алексей Кулемзин. По Воршиловския район на града са били изстеляни общо 12 снаряда 155-ти калибър, според местните власти.

Ударен е хотел "Централ", в който отсядат журналисти, района на т.нар. Министерство на вътрешните работи, Площада на Конституцията и улица "50 години СССР". снаряд е паднал и близо до Донецкия национален технически университет.