Най-малко една украинска ракета е ударила в петък щаба на руския Черноморски флот в кримското пристанище Севастопол, причинявайки пожар. Това написа местният губернатор Михаил Развожаев в приложението за съобщения Telegram, предаде Ройтерс.

"Врагът нанесе ракетен удар по щаба на флота. Парче от шрапнел падна близо до театър "Луначарски", посочи той.

Областният управител заяви, че все още не е ясен точният брой на жертвите. На място има пожарникари, каза губернаторът на Севастопол.

Един човек е изчезнал, съобщиха руските власти. Назначеният от Москва губернатор на Севастопол, където се намира ударената постройка, предупреди гражданите да избягват центъра на града. През последния месец Украйна извърши няколко атаки по Крим, като унищожи руска система за противоракетна отбрана, нанесе сериозни щети на подводница и на кораб.  

Един човек е бил уби, а 15 души са били ранени при руски удар по Кременчук, в Централна Украйна. Сред ранените има и едно дете, предаде Франс прес, като се позова на съобщение в "Телеграм" на ръководителя на украинската Полтавска област Дмитро Лунин, пише БТА.

"Врагът изстреля ракети по Кременчук. Една ракета бе свалена от противовъздушните сили. За жалост гражданска инфраструктура беше поразена", каза Лунин.