Командването на Въоръжените сили на Украйна не възнамерява да извежда войската си от селището Широкино. Това обяви в ефира на телевизионния канал „112 Украйна” заместник-командирът на операцията в Донецк Сергей Галушко. „В такива условия и при такъв голям брой обстрели и дума не може да става да се изтеглят войски” – заявил Галушко.

Лидерите на „норманската четворка” в телефонен разговор с украинския президент Петро Порошенко са подкрепили идеята за демилитаризация на селището Широкино и настаняване там на пост на ОССЕ. Те са одобрили предложението на Порошенко редът в селището да се осигурява от украинска милиция.

Селището Широкино се намира на брега на Азовско море в ъгъла между линията на съприкосновение между воюващите страни. Украинските и донецките войски трябваше да се изтеглят от двете страни на тази линия и да установят демилитаризирана зона, но украинците не се подчиниха. От началото на февруари там се настани доброволческият батальон „Азов”. Оттогава двете страни не спират артилерийските и минохвъргачни дуели.

OЩЕ НОВИНИ - ТУК!

TrafficNews.bg