Трима цивилни са загинали, а 11 други са били ранени в резултат на обстрел от Въоръжените сили на Украйна. Това съобщи ТАСС, като цитира изявление на представителството на Донецка народна република (ДНР) към Съвместния център за контрол и координация на режима на прекратяване на огъня.

"На 14 август 2022 г. трима души загинаха, а 11 бяха ранени. Продължава да постъпва информация", се казва в съобщение на Telegram-канала на представителството.

В резултат на обстрел в Донецк бяха повредени сгради.

Според представителството въоръжените сили на Украйна са изстреляли 324 боеприпаса от различни видове в ДНР, включително от реактивни системи за залпов стрелба "Град" и тежка артилерия, включително артилерия на НАТО с калибър 155 мм.

Припомняме, че представители на украинските власти заявиха, че руската армия не може да напредне от района на границата между Донецка и Луганска области. След превземането на Лисичанск и Северодонецк руските военни се опитаха да продължат настъплението към градовете Бахмут и Северск, но засега не успяват да постигнат значителни успехи в това направление, обобщава Руската служба на Би Би Си.

Ръководителят на областната администрация на Луганска област Сергей Гайдай написа в канала си в "Телеграм", че "след сравнително бързото превземане на Лисичанск врагът не може да преодолее разстояние, по-малко от района на този град". "Да, изгарят земята наблизо, но всеки следващ километър се превзема след значителни загуби", казва Гайдай.

Според Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна руската армия също е направила неуспешен опит да щурмува Пески (в района на летището в Донецк).